Нова цена на горивата по Први Мај

Со последната одлука на Регулаторната Комисија за енергетика, донесена по Велигден, бензините поскапеа за 2,5 денари по литар, а дизелот е поскап за 2 денари.

Повеќе: Нова цена на горивата по Први Мај

Нова цена на горивата по Први Мај

Со последната одлука на Регулаторната Комисија за енергетика, донесена по Велигден, бензините поскапеа за 2,5 денари по литар, а дизелот е поскап за 2 денари.

Повеќе: Нова цена на горивата по Први Мај

Порасна добивката и приходите на Microsoft

НЕТО добивката на Microsoft во првиот квартал порасна речиси 28 отсто, на 4,8 милијарди американски долари(УСД).

Повеќе: Порасна добивката и приходите на Microsoft

Инфлацијата во еврозоната достигна 1,9%

Инфлацијата во еврозоната се забрза и во април изнесува 1,9% што е малку под целта на Европската централна банка. Ова е последица на континуираната несигурност во ЕУ и однос кон Брегзитот на Велика Британија, како и она што се случува со резултатите од француските избори, пренесува AFP.

Повеќе: Инфлацијата во еврозоната достигна 1,9%

НБРМ: И покрај политичката криза, банкарскиот систем ја задржа стабилноста

Советот на Народната банка на Македонија го усвои годишниот извештај за 2016 година, при што се вели дека девизниот курс останал стабилен, стапката на реален пораст на економијата изнесувала 2,4 проценти и е умерено пониска во споредба со 2015 година.

Повеќе: НБРМ: И покрај политичката криза, банкарскиот систем ја задржа стабилноста

ЕЛЕМ ќе плати 10 милиони евра за „Молика“, ски-терените, езерото и „Копанки“

Советот на Народната банка на Република Македонија денес ја одржа својата трета седница.Соопштението го објавуваме во целост.

Повеќе: ЕЛЕМ ќе плати 10 милиони евра за „Молика“, ски-терените, езерото и „Копанки“

Словенци ја продале апликација на Кинези за милијарда евра

Најбогатите Словенци, брачната двојката Иза и Само Логин, според неофицијални информации својот дел во компанијата Outfit7, го продале на кинеската компанија Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co.

Повеќе: Словенци ја продале апликација на Кинези за милијарда евра

Deutsche Bank би можела да пресели 4000 работни места од Британија

Германска Deutsche Bank би можела да пресели 4000 работни места од Британија, рече директорката за регулаторни работи во банката, Силвија Матерат.

Повеќе: Deutsche Bank би можела да пресели 4000 работни места од Британија

Страница 1 од 189