КАТАСТРОФА ЈА ПОГОДИ ПРЕСПА: Уништен огромен дел од родот на јаболка за оваа година

Ресенските овоштари, кои најчесто одгледуваат јаболка, утрово се разбудија во шок откако им измрзнаа јаболковите насади.

 

Минусните температури кои ја зафатија Преспа го уништија родот на јаболка во Преспа за голем процент.

Температурите од минус четири до минус пет степени биле пресудни за ваквата ситуација.

Граѓаните инаку се уште ги чекаат субвенциите, отштетите од минатата година, а за оваа година веќе допрва треба да се прават проценки.

Loading...