Атина досега добила 162 милијарди евра од ЕУ

Грција во претходните 35 години од Европската Унија (ЕУ) добила 162 милијарди евра и спаѓа во групата на земји на кои им се доделени најмногу пари во историјата, пренесуваат регионалните медиуми.

 

Доколку на тој износ се додаде и договорениот износ до 2020 година, Грција од ЕУ ќе добие од 200 милијарди евра, пренесува Бизнис.ба

Според анализата на која се повикува весникот Катимерини, Грција добила износ кој е еднаков на годишниот бруто домашен производ./извор:Макфакс

Loading...