Банката ЏП Морган купи зграда во Даблин

Американската банка ЏП Морган купи зграда во Даблин. Банката планира да го пренесе своето седиште од Лондон во Даблин и притоа во зградата да ги префли своите банкарски работници.

 

Зградата има 12 илјади квадратни метри, а компанијата Кенеди Вилсон работи на проектот, пренесува Б92.

Ова е прв знак дека банкарски гиганти навистина се преселуваат во Ирска.

/извор:Макфакс

Loading...