Словенија: Локална пивара лансираше пива „Тито“ и „Јованка“

Пиварата „Комунајзер“ од Ново Место во Словенија на пазарот лансираше светло пиво „Тито“ и горчливо пченично пиво „Јованка“, што во Словенија отвори полемика дали смее некогашниот југословенски претседател да се слави и од каков карактер било неговото владеење.

 

Пиварата објави фотографија на Фесјбук од двете пива, и се пофали дека одлично се продаваат.

 

Loading...