Цената на нафтата порасна кон 39 долари

Цената на нафтата порасна во вторникот на светските берзи, поттикната од бран купувања кои го покренаа нивното спуштање на најниско ниво од речиси единаесет години, а дополнителна поддршка пружи и слабиот долар.

Повеќе: Цената на нафтата порасна кон 39 долари

Shell најави укинување на 2.800 работни места

Нафтената компанија Royal Dutch Shell најави во понеделник укинување на 2.800 работни места откако го презеде помалиот конкурент BG Group.

Повеќе: Shell најави укинување на 2.800 работни места

Нафтата од денес се продава по 46,5 ден. за литар!

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 остануваат непроменети, односно се на исто ниво утврдени со Одлуката од 30.11.2015 година и со тоа цената на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 62,50 ден/лит, додека на ЕУРОСУПЕР БС-98 малопродажната цена изнесува 64,50 ден/лит.

Повеќе: Нафтата од денес се продава по 46,5 ден. за литар!

Цената на нафтата потона под 37 долари, се стравува од ценовна војна

Цената на нафтата потона во понеделникот на светските берзи за четири отсто, паѓајќи под 37 долари за барел поради се поизразените стравувања дека прекумерната понуда дополнително ќе порасне во следните месеци.

Повеќе: Цената на нафтата потона под 37 долари, се стравува од ценовна војна

Македонија остварила раст од 3,5 отсто во третиот квартал

Република Македонија во третиот квартал од годината остварила стапка на раст на бруто-домашниот производ (БДП) од 3,5 отсто, покажуваат проценетите податоци на Државниот завод за статистика.

Повеќе: Македонија остварила раст од 3,5 отсто во третиот квартал

Американската Делфај ќе инвестира во Македонија 15 млн евра

Американската компанија „Делфај“ од автомобилскиот сектор во првата фаза ќе инвестира во ТИРЗ Бунарџик крај Скопје 15 милиони евра со што ќе создаде 500 нови работни места, беше соопштено во понеделникот вечерта во Владата каде договорот за реализација на инвестицијата го потпишаа директорот на Дирекцијата на ТИРЗ, Виктор Мисо и глобалниот директор за оперативни активности на компанијата, Луси Тоскани.

Повеќе: Американската Делфај ќе инвестира во Македонија 15 млн евра

ДРАМАТИЧНО ПАДНА ЦЕНАТА НА НАФТАТА - Погледнете од утре колку ќе чини еден литар нафта во Македонија

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 остануваат непроменети, односно се на исто ниво утврдени со Одлуката од 30.11.2015 година и со тоа цената на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 62,50 ден/лит, додека на ЕУРОСУПЕР БС-98 малопродажната цена изнесува 64,50 ден/лит.

Повеќе: ДРАМАТИЧНО ПАДНА ЦЕНАТА НА НАФТАТА - Погледнете од утре колку ќе чини еден литар нафта во Македонија

Цената на нафтата WTI под 35 долари за барел

Светските цени на нафтата продолжуваат со падот реагирајќи на извештаите на Организацијата на земјите производители на нафта (OPEC) Меѓународната агенција за енергија (IEA) за производството и побарувачката на нафтата.

Повеќе: Цената на нафтата WTI под 35 долари за барел

ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ЦЕНАТА НА НАФТАТА ВО МАКЕДОНИЈА - Еве колку ќе чинат горивата од утре

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 остануваат непроменети, односно се на исто ниво утврдени со Одлуката од 30.11.2015 година и со тоа цената на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 62,50 ден/лит, додека на ЕУРОСУПЕР БС-98 малопродажната цена изнесува 64,50 ден/лит.

Повеќе: ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ЦЕНАТА НА НАФТАТА ВО МАКЕДОНИЈА - Еве колку ќе чинат горивата од утре

Страница 172 од 175