„Диор” продаден за 12 милијарди евра

Претседателот и еден од акционерите на најголемата луксузна компанија „ЛВМХ”, Бернар Арно го купува брендот „Диор” за 12 милијарди евра.

Повеќе: „Диор” продаден за 12 милијарди евра

Сеавус Инкубатор ја носи израелската стартап сцена во Скопје

Сеавус Инкубатор е организатор на настанот „Како Изреал стана нација на стартапи“, што ќе се одржи во среда со почеток од 18 часот, во просторите на Сеавус.

Повеќе: Сеавус Инкубатор ја носи израелската стартап сцена во Скопје

Доналд Трамп и' објави трговска војна на Канада

Американскиот претседател Доналд Трамп започна општа офанзива против Канада, главниот економски партнер на САД и и објави трговска војна со наметнувањето на данок на градежното дрво и со заканата дека ќе го воведе и за млечните производи.

Повеќе: Доналд Трамп и' објави трговска војна на Канада

Овоштарите од Битолско имаат и до сто проценти штети

Од 50 до 100 проценти се штетите во Битолско-пелагонискиот Регион што ги предизвика мразот врз овошките и врз лозовите насади, потврдуваат од подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство во Битола.

Повеќе: Овоштарите од Битолско имаат и до сто проценти штети

Струја за 60.000 домаќинства: Ветерниците во Богданци се најисплатливата инвестиција

Од почетокот на работата на ветерните електрани „Богданци“ во 2014 година, предвиденото производство на струја е надминато за 25 проценти, информираше генералниот директор на ЕЛЕМ, Христијан Мицкоски, при посетата на ветерниот парк.

Повеќе: Струја за 60.000 домаќинства: Ветерниците во Богданци се најисплатливата инвестиција

Словенечкиот парламент го изгласа „lex Mercator“

Словенечкиот парламент во вторник со 47 гласови „за“ и 20 „против“ го потврди законскиот предлог на Владата, наречен „lex Mercator“, со кој се прави обид за заштита на словенечките интереси во постапката на реструктуирање на словенечкиот трговски синџир во сопственост на концернот Агрокор.

Повеќе: Словенечкиот парламент го изгласа „lex Mercator“

Најголем дел од потрошената струја во февруари е од домашо производство

Дури 82,2 отсто од струјата која е потрошена во февруари е од домашно производство, рекоа од Државниот завод за статистика.

Повеќе: Најголем дел од потрошената струја во февруари е од домашо производство

МТСП: Имаме средства за исплаќање на парична помош

Министерствтото за труд и социјална политика реагираше на изјавите на Партијата за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР), која меѓудругото денеска најави протести доколку не се исплати социјална помош.

Повеќе: МТСП: Имаме средства за исплаќање на парична помош

„Газпром“ го зголемува уделот на европскиот пазар

Шефот на руската компанија за природен гас „Газпром“ вели дека нов гасовод низ Балтичкото Море до Германија ќе го зголеми нивниот удел на европскиот пазар и ќе ја намали количината на гас која протекува кон Западот преку Украина.

Повеќе: „Газпром“ го зголемува уделот на европскиот пазар

Андреас Елснер е нов главен извршен директор на „Македонски телеком“

Андреас Елснер стапува на позицијата главен извршен директор на „Македонски телеком“ од 1 мај 2017 година, информираат од компанијата. Тој доаѓа на местото на Андреас Маиерхофер, кој на 1 април беше назначен за главен извршен директор на „Т-мобиле“ во Полска.

Повеќе: Андреас Елснер е нов главен извршен директор на „Македонски телеком“

Страница 3 од 189