Пратениците го усвоија ребалансот на буџетот, ВМРО-ДПМНЕ бојкотираше

Пратениците со 61 глас „за“ и два гласа „против“ попладнево го усвоија ребалансот на буџетот. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ иако учествуваа во петте дена расправа за ребалансот на буџетот, за време на гласањето ја напуштија седницата. Како што рече пратеникот Илија Димовски, целта ма ваквиот потег е цела одговорност да ја остават на парламентарното мнозинство.

Повеќе: Пратениците го усвоија ребалансот на буџетот, ВМРО-ДПМНЕ бојкотираше

Министерството за земјоделство дава под закуп земјоделско земјиште за овоштарници и рибници

Министерството за земјоделство, шумасртво и водостопанство распишува два јавни огласи за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост. Едниот оглас е за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари по пат на електронско јавно наддавање.Со овој јавен оглас се дава во закуп земјоделско земјиште во сопственост на државата со вкупна површина од 595ха 40ар 38м2 во следните региони – Виница, Битола, Гевгелија, Ресен, Струга, Кавадарци, Кратово, Кочани.

Повеќе: Министерството за земјоделство дава под закуп земјоделско земјиште за овоштарници и рибници

„Фич” го потврди постојниот кредитен рејтинг на Македонија ББ

Aгенцијата „Фич” го потврдува постојниот кредитен рејтинг на Македонија ББ, со негативен изглед, соопшти денеска Министерството за финансии (МФ).

Повеќе: „Фич” го потврди постојниот кредитен рејтинг на Македонија ББ

Американската економија донесе над 200.000 работни места во јули

Eкономијата на САД забележа силен раст на работните места во јули со помош на бранот ангажирања во туристичката индустрија, објави Би-би-си.

Повеќе: Американската економија донесе над 200.000 работни места во јули

Вакво нешто не е видено во Македонија веќе 9 години - еве што се случи со...

Пред некој ден го објавивме јавниот долг за јуни 2017. По години континуиран пораст, долгот во јуни е намален за 32 милиони евра, објави Бранимир Јовановиќ од Министерство за финансии.

Повеќе: Вакво нешто не е видено во Македонија веќе 9 години - еве што се случи со...

ВЛАДАТА СО НОВА СУПЕР МЕРКА КОЈА ЌЕ ВИ ГО ОЛЕСНИ ЖИВОТОТ - Се укинува обврската што не мачеше секоја година!

Во иднина над 300 илјади граѓани ќе немаат обврска годишно да поднесуваат даночни пријави на шалтерите во Управата за јавни приходи (УЈП).

Повеќе: ВЛАДАТА СО НОВА СУПЕР МЕРКА КОЈА ЌЕ ВИ ГО ОЛЕСНИ ЖИВОТОТ - Се укинува обврската што не мачеше...

ЌЕ ФРЧАТ КАЗНИ АКО ГО НАПРАВИТЕ ОВА - Сумите се движат од 1500 до 2000 евра во денарска противвредност

Поради високите температури, а со тоа и зголемената опасност од појава на шумски пожари, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство воведе делумна забрана за движење во шумите со стопанска намена, што ќе важи до 15 август.

Повеќе: ЌЕ ФРЧАТ КАЗНИ АКО ГО НАПРАВИТЕ ОВА - Сумите се движат од 1500 до 2000 евра во денарска...

ОТВОРЕНИ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА: Објавени огласи за стручни кадри во центрите за социјална работа низ Македонија

Со цел да се зајакнат капацитетите на центрите за социјална работа во Република Македонија, Министерството за труд и социјална политика известува дека се објавени огласи за вработување социјални работници и друг неопходен стручен кадар во наведените ЦСР:

Повеќе: ОТВОРЕНИ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА: Објавени огласи за стручни кадри во центрите за социјална работа низ...

Германскиот гигант „Алди“ ги повлече холандските јајца од продажба, содржеле токсини

Гигантот на супермаркетите „Алди“ ги повлече сите јајца од продажба од своите продавници во Германија поради сомнение дека се контаминирани со инсектицид, пренесува Би-би-си. Тестовите покажале дека хемиската состојка фипронил, која може да им наштети на бубрезите, црниот дроб и тироидната жлезда, е пронајдена во јајцата од Холандија.

Повеќе: Германскиот гигант „Алди“ ги повлече холандските јајца од продажба, содржеле токсини

Страница 5 од 84