Новиот плоштад „Скендербег“ поскапе за дополнителни 300 илјади евра

Новиот скопски плоштад „Скендербег“ станува сè поскап. На Бирото за јавни набавки е објавено дека општина Чаир и фирмата „Бауер БГ“ од Скопје во април склучиле дополнителен договор за непредвидени работи во висина од 18.174.129 денари, или околу 300 илјади евра.

Повеќе: Новиот плоштад „Скендербег“ поскапе за дополнителни 300 илјади евра

Девизните резерви на Србија се зголемија за 1,8 милијарди евра

На крајот на 2016 година, во споредба со крајот на 2012 година, нето девизните резерви на Народната банка на Србија (кога од бруто износот беа одземени потребните резерви на банките и средствата по други основи), се зголемија за 1,8 милијарди евра, и тоа е она на што државата може да смета, изјави денеска за Танјуг гувернерот на НБС, Јоргованка Табаковиќ..

 

Повеќе: Девизните резерви на Србија се зголемија за 1,8 милијарди евра

Раст на цените на акциите на Волстрит, пад на европските берзи

Акциите на Волстрит во четврток пораснаа, по остриот пад ден претходно, додека инвеститорите внимателно го следат развојот на ситуацијата на политичката сцена во Вашингтон.

Повеќе: Раст на цените на акциите на Волстрит, пад на европските берзи

„Технокомерц” АД Скопје со нов газда

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија на 114. седница донесе Решение со кое понудата за преземање акции издадени од „Технокомерц” АД Скопје, што ја даде лицето Илија Филиповски, се утврди за успешна.

Повеќе: „Технокомерц” АД Скопје со нов газда

Слика на Баскијат продадена на аукција за 110,5 милиони долари

Сликата на Жан-Мишел Баскијат од 1982 година достигна рекордна вредност од 110,5 милиони долари на аукција на американската аукциска куќа Сотби во Њујорк.

Повеќе: Слика на Баскијат продадена на аукција за 110,5 милиони долари

Европската комисија го казни Фејсбук со 110 млн евра поради давање неточни информации

Европската комисија (ЕК) во четвртокот го казни Фејсбук со 110 милиони евра поради давање неточни информации за време на истрагата на Комисијата од 2014 година за преземањето на мобилната апликација Ватс Ап.

Повеќе: Европската комисија го казни Фејсбук со 110 млн евра поради давање неточни информации

ШОКАНТНО: Секое дете во Македонија се раѓа со...

Истражувањето на невладината организација „Фајненс тинк“, насловено како „Дали македонските државен и јавен долг се одржливи?“ го процени одржливото ниво на државниот и на јавниот долг под различни макроекономски претпоставки.

Повеќе: ШОКАНТНО: Секое дете во Македонија се раѓа со...

Страница 42 од 83