Колку чини струјата? Во оваа држава? Помалку од НУЛА ДОЛАРИ!

Калифорниското сонце е толку јако - а бројот на соларни фарми толку голем - што цените на електричната енергија на главната берза за енергија биле негативни, соопшти американската Управа за информации за енергија (EIA).

Повеќе: Колку чини струјата? Во оваа држава? Помалку од НУЛА ДОЛАРИ!

ЌЕ СЕ ШОКИРАТЕ: Еве колкава плата зема пекар во Швајцарија!

Во Швајцарија пари заработуваат сите кои сакаат да работат и кои се било какви работници. Пари има многу повеќе отколку било каде во светот.

Повеќе: ЌЕ СЕ ШОКИРАТЕ: Еве колкава плата зема пекар во Швајцарија!

Бродњак, првиот човек на групацијата НЛБ: Остануваме во Македонија

„НЛБ АД Скопје е најдобрата банка во групацијата НЛБ. Ќе останеме на овој пазар оти веруваме во него“, порача денеска во Скопје Блаж Бродњак, првиот човек на групацијата НЛБ.

Повеќе: Бродњак, првиот човек на групацијата НЛБ: Остануваме во Македонија

НЛБ Банка одбележа 15 години од првото електронското банкарство во Македонија – НЛБ Проколик

НЛБ Банка во среда ја одбележа 15 годишнината од првото електронското банкарство во РМ – НЛБ Проколик – електронско банкарство за правни лица.

Повеќе: НЛБ Банка одбележа 15 години од првото електронското банкарство во Македонија – НЛБ Проколик

ССК: Потребно е унапредување на техничко-технолошките капацитети на компаниите

Унапредување на техничко-технолошките капацитети на компаниите е предуслов за развој на нови и постоечки производи се со цел зголемување на нивната конкурентност, извоз како и освојување на нови пазари, беше истакнато на денешната прес конференција на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК).

Повеќе: ССК: Потребно е унапредување на техничко-технолошките капацитети на компаниите

British American Tobacco ги купи брендовите на Bulgartabac

British American Tobacco (BAT) потпиша во среда договор со компанијата Bulgartabac за купување на водечките тутунски брендови на компанијата и со нив поврзаните права за пазарите на Бугарија, Адрија регионот и Русија, како и 100 отсто од уделот во малопродажбата во Босна и Херцеговина.

Повеќе: British American Tobacco ги купи брендовите на Bulgartabac

Wal-Mart укинува голем број канцелариски работни места во САД

Најголемиот американски трговски синџир Wal-Mart Stores најави дека во април ќе укине поголем број канцелариски работни места во САД, додека истовремено инвестира во подобрување на работењето преку интернет и се враќа на искористување на своите предности од ниски цени во секторот на малопродажба во САД.

Повеќе: Wal-Mart укинува голем број канцелариски работни места во САД

Плаќањето со мобилен телефон во автобусите на ЈСП од денеска и за корисниците на ВИП

Плаќањето со мобилен телефон за претплатниците од ВИП операторот во автобусите на ЈСП од денеска станува достапно, информираат од ЈСП Скопје.

Повеќе: Плаќањето со мобилен телефон во автобусите на ЈСП од денеска и за корисниците на ВИП

Бил наркоман и бездомник, а денес е милинер! (ВИДЕО)

Кхалил Рафати (46) од наркоман и бездомник станал мултимилионер и могул од Малибу, а тоа го постигнал откако одлучил целосно да го промени својот живот.

Повеќе: Бил наркоман и бездомник, а денес е милинер! (ВИДЕО)

Страница 8 од 189