Јавен повик за финансирање на бизнис инкубатори и центар за развој на иновации

Град Скопје, објави јавен повик за распределба на средствата од Буџетот на Град Скопје за 2017 година, наменети за кофинансирање на трошоците на бизнис инкубаторите и центрите за развој на иновации.

Повеќе: Јавен повик за финансирање на бизнис инкубатори и центар за развој на иновации

Две блок трансакции на самиот старт…

Tрговскиот ден во среда започна со две блок трансакции со акциите на Макпетрол и Алкалоид. Имено со акциите на Макпетрол се истргуваа 57 лотови по цена од 26.193,00 денари, додека кај Алкалоид се истргуваа 400 лотови по цена од 5.760,00 денари.

Повеќе: Две блок трансакции на самиот старт…

И Економист предупредува дека Македонија е на пат кон авторитарен режим, итно е потребна новата Влада!

Граѓаните на Македонија имаат итна потреба од нова реформска Влада! Македонија е на пат да стане авторитарен режим со власта во заминување на Никола Груевски, од каде што почнале проблемите, се вели во денешното соопштение на СДСМ.

Повеќе: И Економист предупредува дека Македонија е на пат кон авторитарен режим, итно е потребна новата...

Комерцијална банка АД Скопје лани со бруто-добивка од 872,3 милиони денари

Акционерите на Комерцијална банка АД Скопје, на редовното Годишно собрание, потврдија дека Банката ја заврши 2016 година со бруто-добивка во износ од 872,3 милиони денари.

Повеќе: Комерцијална банка АД Скопје лани со бруто-добивка од 872,3 милиони денари

Земјоделците најавуваат блокади – и натаму ги бараат субвенциите

Банкарските сметки на земјоделците сè уште се празни. И денеска нема ни денар од субвенциите кои треба да им ги исплати државата. Тие за Макфакс најавија дека нема да протестираат. Велат дека ќе им остават време на надлежните да им ги исплатат парите.

Повеќе: Земјоделците најавуваат блокади – и натаму ги бараат субвенциите

Без поголеми осцилации на Волстрит

Индексите на Волстрит во вторник не осцилираа нешто позначајно, бидејќи инвеститорите не сакаат да ги менуваат позициите во пресрет на сезоната на објава на деловните резултати на компаниите, но и заради сомнежите дека американскиот претседател Доналд Трамп ќе ги исполни дадените ветувања во врска со мерките за поттикнување.

Повеќе: Без поголеми осцилации на Волстрит

ММФ: Животниот стандард на луѓето во светот би можел да се влоши

Животниот стандард на луѓето во светот би можел да се влоши доколку владите не инвестираат повеќе средства во истражување и образование, што би можело да доведе до оживување на слабиот раст на продуктивноста, смета директорот на Меѓународниот монетарен фонд(ММФ) Кристин Лагард.

Повеќе: ММФ: Животниот стандард на луѓето во светот би можел да се влоши

Страница 10 од 189