Вести, забава, спорт...

Вселенска магија: Погледнете ја убавината на Сатурн и неговите прстени (ФОТО, ВИДЕО)

„Cassini“, вселенското летало кое прво стигнало до Сатурн, ја заврши својата 13-годишна мисија со спектакуларно понирање кон Сатурн и согорување во неговата атмосфера.

Леталото за време на својата мисија испратило 450.000 слики и 635 гигабајти податоци, а ние за вас ги избравме само најспектакуларните.

Токму овие фотографии ја откриваат целата убавина на Сатурн и неговите месечини.

Исто така, НАСА направила и интересно видео во кое во само неколку минути ја раскажала приказната за „Cassini“.