Вести, забава, спорт...

Ставете масло во лушпа од мандарина. Ќе се случи нешто магично!

Мандарините се исклучително вкусни! Особено на зима, кога ги конзумираме бидејќи се полни со витамини.

Но, зад нив секогаш останува – лушпата. Наместо да ја фрлите, можете да ја претворите во уште еден декоративен детал – свеќа.

На видеото подолу погледнете како од лушпа од мандарина да направите свеќа. Сепак, бидете внимателни, бидејќи се работи со оган.

Потребни ви се:

– мандарина
– нож
– масло
– кибрит

Погледнете го видеото…