Вести, забава, спорт...

Американската војска со специјално ласерско оружје соборува дронови во лет! (ВИДЕО)

Ласерското оружје станува реалност. Во своето неодамнешно тестирање во Ново Мексико, компанијата „Lockheed Martin“ со специјално ласерско оружје соборила пет беспилотни летала.

Advanced Test High Energy Asset или скратено „ATHENA“, е прототип на ласерско оружје кое користи напредна технологија, и исфрла ласерски сноп кој уништува подвижни цели.

Погледнете како изгледа во акција: