Вести, забава, спорт...

Еве како изгледа новата „Лада“! (ФОТО, ВИДЕО)

Во Русија претставен е првиот руски кабриолет „Крим“. Наведено е дека воглавно е составен од делови од „Лада калина“.

Конструкторите на кабриолетот „Крим“ се студенти до факултетот МГТУ „Бауман“. Наведено е дека автомобилот е склопен воглавно од делови од седанот „Лада калина“.

„Крим“ е првиот кабриолет, бензинец, со 106 коњски сили. Може да развие брзина од 100 километри на час за 8,5 секунди. Максималната брзина на „Крим“ изнесува 200 километри на час.