Вести, забава, спорт...

Вселенска прошетка: Спектакуларни снимки – доживејте ја вселената!

Еден од популарните нови видео формати е снимање во 360 степени.

А такво видео е снимено и за време на вселенска прошетка на Меѓународната вселенска станица (ISS).

Станува збор за прво панорамско видео снимено во вселената од екипажот на ISS, а видеото е продукција на RT во соработка со Руската вселенска агенција и произведувачот на вселенска опрема Енергиа.