Вести, забава, спорт...

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9.000 денари

Македонските компании се обврзани да исплатата право на регрес кое е познато како К-15 до крајот на оваа година, односно 31-ви декември.

Првичните пресметки говорат дека сите вработени во приватниот сектор ќе добијат меѓу 9.000 и 13.500 денари.

Согласно законот сите работници во приватните фирми кои работеле кај истиот работавач шест и повеќе емсеци во една календарска година имаат право на К-15.

 

Засега е непознато колку компании досега исплатиле К-15 имајќи во предвид дека исплаќањето било можно уште од јули, но факт е дека бизнисмените чекаат последен момент за да ги исплатат овие средства.