Вести, забава, спорт...

БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ: Еве како да откриете што се „Гугл“ знае за вас!

Луѓето мора да прифатат дека современата технологија управува со животите.

Вашиот iPhone знае каде сте биле, Google Maps постпојано ја следи вашата локација, додека Facebook може на основа на вашите активности на социјалната мрежа да креира детална слика за вас.

Следејќи ги наредните чекори, дознајте колку Google знае за вас, вашите интереси, места кои сте ги посетиле и пребарувања кои сте ги направиле.

Одете на History.google.com/history.

Бидете сигурни дека сте логирани на својот account, бидејќи Google ги помни пребарувањата кои сте ги направиле додека сте биле логирани и на основа на тие пребарувања може да ви даде детален приказ за вашите интереси.