Вести, забава, спорт...

НЕВЕРОЈАТНО: Ниту 23 атомски бомби не му наштетија на величенствениот животински свет

Научниците дошче до неверојатен заклучок на гребенот Бикини, кој е дел од Маршалските острови во Микронезија.

Тие острови некогаш биле рај, меѓутоа сè се променило кога САД во периодот од 1946 до 1958 година на него, во склоп на нуклеарните тестови, фрлиле дури 23 атомски бомби.

После нуклеарната катастрофа, сите 167 жители на Бикини биле преселени на други острови, а целото подрачје било прогласено за опасно.

Но, неодамна научниците утврдиле дека флората и фауната под Бикини се во добра состојба, за разлика од животните во Чернобил, кај кои после нуклеарната катастрофа во Украина се развиле страшни деформации и мутации.