Вести, забава, спорт...

РАЈ НА ЗЕМЈАТА: Ова е најубавиот остров на светот!

Островот Палаван на Филипините трет пат по ред е прогласен за најубав на светот.

Палаван е остров во западниот дел на Филипините со површина од 11.800 километри со бујна тропска вегетација. Познат е по кокосовите палми и шеќерната трска.

Риболовот е многу развиен. На островот има и наоѓалишта со руда, маннган, хром и жива.

Пуерто Принцеса е главно пристаниште на островот и административно седиште на покраината Палаван. Освен преубавите природни убавини, многумина кои биле на овој рај на земјата, велат дека храната е фантастична.

После овие видеа ќе сфатите зошто Палаван го нарекуваат рајот на земјата: