Вести, забава, спорт...

ЦЕЛО СЕЛО ИСЧЕЗНАЛО 1984 ГОДИНА: 30 години подоцна пронашле нешто ШОКАНТНО! (ВИДЕО)

Не се случува често, но понекогаш природата го враќа она што луѓето и го одзеле. Токму тоа се случило со малото планинско село Потоси во Венецуела 1984 година.

Жителите морале да го напуштат селото за на тоа место да се направи хидроелектрана. За жал, сите жители биле преместени на друга локација додека резервоарот се полнел.

Со децении, селото било под вода се` додека нивото на водата не почнало да се спушта, откривајќи го врвот на црквата. Тој врв со крст почнал да привлекува разни посетители.

Поради големата суша која го погоди регионот, водата полека исчезнувала и се` повеќе ја откривала црквата.

Сушата траела доволно долго за повторно да израсне трева на местото каде некогаш се наоѓало езерото.