Вести, забава, спорт...

Чудовиште пронајдено на Арктикот: Има осум нозе и целосно ги збуни научниците

Научниците пронашле „чудовиште“ и тоа под арктичкиот лед. Има осум нозе, едно око и нема уста, а долго е само 2 милиметри.

Аурели Делафорж од Универзитетот во Манитоба, објави резултати од експедицијата од 2014 година, кога во камп на Канадскиот арктички архипелаг собирала примероци лед за својот докторат.

Во ледот пронашла необично суштество кое од тогаш го нарекува чудовиште, а припаѓа на еден вид ракови.