Вести, забава, спорт...

Изедете печен лук и почекајте 6 часа – вашето тело ќе доживее неверојатна трансформација

Лукот е многу здрав. Има антибактериско, антигабично, антиоксидантско дејство. Лечи воспаленија, го зајакнува имунитетот… Затоа треба да го консумирате, секако во нормални количини.

Обично 2 чешниња дневно се доволни.

Лицата кои имаат проблеми со варењето, треба да знаат дека лукот е потежок за варење и дека не треба да го консумираат.

Еве што се случува со вашето тело откако ќе го изедете лукот и како тој дејствува во вашето тело:

Првиот час: Почнува да се разградува

После 2-4 часа: Настапува антиоксиданско дејство

После 4- 6 часа: Ги исфрла вишокот течности, ги согорува маснотиите

После 6-7 часа: Делува антибактериски и спречува воспаленија во телото.

После 10 часа: Го чисти вашиот организам од токсини