Вести, забава, спорт...

Мистериозно откритие во Кеопсовата пирамида – никој не знае за што служи ОВА

Во Кеопсовата пирамида во Египет пронајдена е шуплина за чија функција се уште ништо не се знае.

Шуплината на длабочина од 30 метри е пронајдена после двегодишно истражување, поточно снимање на космичките зраци.

Пронајдена е во Големата галерија во Кеопсовата пирамида во која се наоѓаат три големи простории и низа премини.

Кепопсовата пирамида, позната и како Големата пирамида, е гробница на Куфуа во Гиза. Тоа е најстарата и наголема пирамида во Гиза и најстарото светско чудо високо 140 метри.

Се смета дека околу 100.000 луѓе ја граделе пирамидата цели 20 години. Секој камен е висок два метра, а некои се високи и по пет метра.