Вести, забава, спорт...

Како момците бираат дама која еден ден ќе им биде сопруга?

Научните истражувања се` почесто се занимаваат со изгледот, односно со тоа колку им е всушност важен на луѓето.

Така, голема анкета на страницата за запознавање Match.com, која има десетици илјади членови, докажала дека мажите ќе се оженат со девојки кои ги имаат овие особини:

1. кои ги почитуваат (98 отсто од испитаниците)
2. кои им веруваат (97 отсто)
3. кои знаат да ги слушаат (95 отсто)
4. кои се духовити (91 отсто)
5. кои добро заработуваат (90 отсто)
6. кои се убави и згодни (89 отсто)
7. кои се интелигентни (87 отсто)
8. кои се образувани (86 отсто)