Вести, забава, спорт...

Ставила сода бикарбона во чаша, а потоа додала етерично масло – резултатот е НЕВЕРОЈАТЕН!

Иако сигурно се обидувате да направите вашиот дом да мириса сјајно, одредени фактори можат повремено да остават траги на смрдеа кои едноставно не сакаат да исчезнат, особено ако и натаму држите корпа за отпадоци во кујната или ако имате домашни миленици.

Првиот чекор во ослободувањето од непријатните миризби е да се решите од изворите на смрдеата.

За да го освежите воздухот во вашиот дом, отворете ги прозорите 10-15 минути и користете го овој начин:

Потребни ви се:

– чаша за свеќа
– вилушка
– сода бикарбона
– етерични масла по ваш избор

Постапка:

Ставете сода бикарбона во чашата.

Додајте 8-10 капки етерично масло и користете вилушка за да измешате.

Ставете мала свеќа во содата.

Запалете и уживајте!