Вести, забава, спорт...

„Сименс гејмс“ укинува шест илјади работни места

Енергетската компанија „Сименс гејмс“ планира да укине шест илјади работни места во светот, со оглед дека в година се очекува пад на продажбата за дури една петтина.

Со оглед на речиси 26 илјади вработени во компанијата, намалувањето на работните места ќе изнесува над 20 отсто.

Производителите на турбини на ветер се соочени со растечка конкуренција, притисок на цените и зголемени очекувања за преземања во тој сектор, пренесе Хина.