Вести, забава, спорт...

Супата ви испадна многу мрсна: Трик кој за 30 секунди го спасува ручекот

На секого може да му се случи супата да му испадне премногу мрсна. Било дали е во прашање премасно месо во домашна супа или се работи за купечка, постои начин да го спасите јадењето. Всушност, два!

Првиот начин е да ја ставите супата во фрижидер да се излади. Вишокот маснотија ќе избие на површина, и доволно е да ја соберете со лажица.

Но, има и побрз начин – едноставно, преку супата ставете лист зелена салата, почекајте околу 30 секунди, па извадете го и фрлете го. Листот салата ќе го собере вишокот маснотија.

Ако ви се чини дека се уште е мрсна, едноставно повторете ја постапката.