Вести, забава, спорт...

Запленети над 900.000 фалсификувани банкноти

Полицијата во Италија конфискувала 939.775 фалсификувани банкноти во апоени од 10, 20 и 50 евра. Во акцијата се уапсени 13 лица.

Полициските службеници откриле три нелегални модерно опремени печатници, од кои едната во Романија.

Двајца осомничени шефови на групата се жители на Неапол со искуство во фалсификување.