Вести, забава, спорт...

Ја отвориле границата помеѓу САД и Мексико на 3 минути… Еве што се случило! (ВИДЕО)

Замислете да не можете да ја прегрнете, допрете, или пак да разговарате очи во очи со саканата личност повеќе од 13 години! Токму таква ситуација им се случила на некои семејства откако строгите имиграциски закони ги одвоиле едни од други.

Граничната мрежа за човекови права одлучила да направи се` како би ги споила повторно, барем и на неколку минути.

Како дел од новата кампања „Прегратки, не ѕидови“ успеале да ги спојат мексиканските жители со нивните семејства кои живеат во САД.

Границата била отворена на само три минути. Погледнете што се случило…