Вести, забава, спорт...

Мапа која открива во што сме најдобри: Каде се наоѓа Македонија?Мапа која открива во што сме најдобри: Каде се наоѓа Македонија?

Сајтот Informationisbeautiful.com собрал податоци од интернет и направил интересна мапа и листа која открива кои земји во што се најдобри.

Интересно е што според оваа страница Макеоднија не е препознатлива по ништо. На нашата земја по „непрепознатливост“ и се придружуваат Словенија, БиХ и Црна Гора.

Србија, според оваа мапа е најдобра по бројот на пушачи, додека граѓаните на Хрватска се најдобри во светот по донирање и трансплантација на бубрег.

Американците се „најдобри“ во испраќање и примање спам мејлови, Германците имаат најдобар пасош, додека Британците можат да се пофалат со најмногу милијардери.