Вести, забава, спорт...

Пет тајни места кои не смеат да бидат на „Google Maps“

Не се сите локации отворени за јавност од очигледни причини – владите и тајните организации имаат работи кои сакаат да ги сокријат, барем така веруваат теоритичарите на заговори.

Тие на  „Google Maps“ се појавуваат пикселизирани, заматени, а понекогаш целосно избришани – едноставно цензурирани.

Во видеото подолу погледнете 5 тајни локации кои не смеат да бидат на „Google Maps“: