Вести, забава, спорт...

Пукање во Калифорнија – има мртви

Три лица се убиени во пукање кое се случило во рурална област на северот од Калифорнија, во близина на едно училиште.

Во инцидентот е убиен и напаѓачот, соопштија властите.

Како што се наведува, во инцидентот се повредени и деца во училиштето.