Вести, забава, спорт...

Пингвин со торба на рамо секое утро оди на пазар по свежа риба! (ВИДЕО)

Овој пингвин живеел на Антарктикот пред да го забележи еден рибар заплеткан во рибарска мрежа.

Го однел пингвинот дома, и станал негово домашно милениче.

Сега живее во неговиот дом и дури има своја посебна климатизирана соба!