Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Само една поза гарантира женски оргазам, дознајте којa

Секс терапевтката др. Лори Бакли одговорила на едно од најчестите и најважни прашања за сексот: која поза на жените им гарантира оргазам?

Таа за страницата „YourTango“ одговорила на неколку прашања.

Бакли смета дека називот Г точка е всушност збунувачки, бидејќи не се работи за точка, туку за едно подрачје во вагината и ги советува паровите да се обидат да дојдат до тоа подрачје како би дознале дали на жената и` одговара таква стимулација.

Покрај тоа др. Лори одговорила на прашањето која поза е најдобра за жената да доживее оргазам.

Иако начини за постигнување на женски оргазам има многу, секс терапевтката препорачува поза во која жената е над мажот. Така таа ја контролира брзината и длабочината на пенетрацијата па таа поза и` овозможува да го стимулира клиторисот.

– На повеќето жени неопходна им е директна стимулација на клиторисот како би искусиле оргазам, затоа таа поза е идеална, објаснува Бакли.

Во тренд…