Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Колку често девојките посакуваат да имаат секс?

Преку апликацијата Kindara спроведено е истражување во кое учествувале 500 жени на возраст од 18 до 65 години. Тие одговарале на прашања колку често имаат секс и колку често би сакале да водат љубов.

Еве ги резултатите:

53 отсто од жените сакаат повеќе секс отколку што го имаат сега
60 отсто од жените сонуваат за секс три со пет пати неделно
13 отсто од жените сакаат секс најмалку шест пати неделно
39 отсто од жените доживуваат оргазам за време на секс
10 отсто од жените доживуваат повеќе од еден оргазам за време на секс
89 отсто од жените сметаат дека сексот генерално е многу важен за задоволство во врската

И додека повеќето жени посакуваат повеќе секс, 47 отсто сепак биле задоволни од својот моментален сексуален живот, што и не е лош резултат.