Совршено поховани кременадли – меки и сочни

Кременадлите подготвени на овој начин имаат совршен вкус, пробајте ги!

Состојки: 600 гр кременадли – 2 јајца – 100 гр брашно – 100 гр презла – сол – бибер – масло

Начин на подготовка:

Кременадлите исчукајте ги, протријте ги со зачин, сол, бибер и издробен лук. Добро извалкајте ги во брашно, јајце и презла и испржете ги во врело масло.

Наредете ги во тенџере и додајте 150-200 мл вода и оставете на слаб оган 15-20 минути додека водата не испари. Вака подготвените кременадли се совршено меки и вкусни.

Како прилог послужете компир пире.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Во тренд…