Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Снимка од Марс како никогаш досега: Роверот „Кјуриосити“ сними неверојатна панорама, сè непознато за човечките очи

Снимка од Марс како никогаш досега: Роверот „Кјуриосити“ сними неверојатна панорама, сè непознато за човечките очи

Новообјавена снимка од Марс го открива теренот на еден од нашите нјаблиски вселенски соседи, кој е дом на истражувачкото возило „Кјуриосити“ уште од неговото слетување 2012 година.

Една од камерите снимила 16 поединечни сцени кои покажуваат различни точки од неговото патување, а кои потоа се споени заедно во една импозантна снимка.

Благодарение на визуелните ефекти кои даваат сина нијанса, а не карактеристична црвена која обично се поврзува со Марс, глетката делува необично познато за луѓето.

Погледнете ја оваа неверојатна снимка…