Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Фејсбук воведува „дислајк“

Компанијата Фејсбук официјално почнала да ја тестира оваа можност во четвртокот и тоа на пет отсто од корисниците на апликацијата Фејсбук на Андроид во САД, како би дознале дали коментарите на некои објави се неприкладни.

Но, за разлика од некои други социјални мрежи на кои стискањето „дислајк“ ги поништува „лајковите“, Фејсбук ќе го користи како отворен приговор на содржината, односно на одредени коментари.

Штом корисникот ќе одлучи да употреби „дислајк“, Фејсбук ќе го праша зошто тоа го направил.

Некоја објава можно е да ја „дислајкувал“ поради непроверени и невистинити информации или поради навредлива содржина.

Во тренд…