Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Еве во кој дел од месецот жените најмногу сакаат секс

Постојат денови кога жените воопшто не се расположени за секс, но постојат и денови кога едноставно не можат, а да не размислуваат за тоа како ќе се најдат со партнерот во кревет.

Од првиот до седмиот ден менструација жените се најмалку расположени за секс.

Во деновите пред менструација исто така жените не сакаат да се впуштаат во сексуални односи, бидејќи им паѓа нивото на хормонот естроген.

Жените се најрасположени за секс од осмиот до четрнаесетиот ден по менструацијата. Тогаш се и најплодни, па би требало да обратат внимание на контрацепција.

Жените им се најинтересни на мажите во овој период кога всушност тие овулираат. Тие воопшто не знаат, но жените имаат некоја моќ да привлечат партнер во овој период.

15 – 21 ден силниот сексуален нагон се уште трае.

21 – 28 ден расте нивото на прогестерон, а тоа е знак дека ви се ближи друга менструација и дека вашата желба за секс полека опаѓа.

Во тренд…