Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Од женски агол: Еве колку трае идеален секс

Научниците кои се занимаваат со интимни односи дошле до сознанија за тоа колку време е потребно за прекраток, предолг и идеален секс.

Тврдат дека водењето љубов кое трае помеѓу една и две минути е прекратко. Три до седум минути сексуална игра е прифатливо, а повеќе од 15 минути е – премногу. Најпосакуваното време трае од седум до 13 минути.

Научниците велат дека многу мажи и жени сметаат (односно неоправдано фантазираат) дека сексуалниот однос треба да трае цела ноќ. Наместо ултимативно задоволство, најчеста последица од таквото размислување е разочарување.

Научниците се надеваат дека резултатите од ова истражување ќе ги охрабрат момците и девојките.

Во тренд…