Секогаш во средиштето на збиднувањата...

УЈП со закана до неплаќачите: Платете го ова, инаку веднаш ќе ви ја блокираме сметката!

Фрчат од опомени од УЈП за доспеани, а ненаплатени средства за радиодифузна такса.

УЈП опоменала 48.603 фирми или самостојни вршители на дејност за неплатена реадиодифузна такса.

Сите фирми заедно должат речиси 187 милиони денари или над три милиони евра.

Фирмите кои нема да ја платат сумата што ја должат за радиодифузна такса ќе бидат блокирани, информираат од УЈП.

Не се знае колкав е бројот на граѓани кои имаа долг кон УЈП за радиодифузна такса.

Точната бројка ќе се знае по подгортовката на опомените и за нив.

Радиодифузна такса не се плаќа од октомври лани, откако Владата го измени Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Во тренд…