Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Јаболковиот оцет прави чуда за кожата на лицето

Јаболковиот оцет со своето благотворно дејство може да направи чуда и со вашето лице. Покрај обичниот јаболков оцет уште поефикасен е оцетот од диви јаболка.

Инаку, многу скапи препарати во себе ја содржат оваа киселина.

Овој оцет не само што ги отстранува мртвите клетки од кожата, исто така доведува во ред лачењето маснотии и одржува нормален ph на кожата, одлично го осветлува тенот и ја хидрира кожата, а има и антибактериски својства. Ги отстранува нечистотиите од порите и спречува настанување митесери.

За нега на лицето најдобар е домашниот јаболков оцет, особено од диви јаболка.

Не треба да го ставате директно на лице, разблажете го со флаширана или зовриена вода во размер 1:3. Нанесете на памук и избришете го лицето пред да го измиете. Најдобро е тоа да го правите наутро и пред спиење.