Три, два, еден – објавено видео од стартот на синоќешниот напад

Министерката за одбрана на Франција, Флоренс Парли објави видео за кое тврди дека го прикажува почетокот на нападот што беше синоќа изведен во Сирија, под водство на САД.

На видеото се слуша одбројување, а поатоа започнува лансирањето на проектили во Средоземното море.

САД, Велика Британија и Франција изведоа воздушни напади на цели во Сирија. Како што се наведува, погодени се локации во врска со производство на хемиско оружје.

Нападот е изведен како одговор на наводно користење на хемиско оружје во сирискиот град Дума претходната недела.