Црна Гора гласа за претседател, седум кандидати меѓу кои една жена

izbori

По трет пат од стекнувањето на независност, граѓаните на Црна Гора денеска ќе гласаат за избор на претседател.

Тие ќе треба да се одлучат за еден од седумте кандидати меѓу кои за прв пат е и една жена, кандидатката Драгиња Вукасиновиќ од опозициската СДП.

Повторно е кандидиран и Мило Ѓукановиќ.