Српскиот музичар испратен во вечниот дом – никој од естрадата не дојде на погреб

Членот на групата “Седморо млади”, и познат трубач во Србија, Зоран Раковиќ Таша, неколку дена по смртта бил тајно закопан, а на погребот не дошол никој од колегите.

Семејството сакало да го испрати насамо, па никој од колегите и пријателите не бил информиран кој ден и каде е погребот.

Тој беше член на групата од 1959. година.