Видео: Фатена на дело – оваа снимка политичарката ќе ја чини фотелја

Шефицата на регионот на Мадрид, Кристина Сифуентес денеска поднесе оставка после тврдењата дека ја фалсификувала својата магистратура и дека е фатена во кражба во самопослуга во 2011 година.

На снимката се гледа како ја празни својата тобра пред обезбедувањето во локалниот супермаркет, бидејќи е обвинета дека украла крема против брчки.

Пред да даде оставка, таа изјавила дека земањето на кремата, која чини околу 40 евра е „несакана грешка“.