Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Почина познатиот македонски ракометар

Познатиот македонски ракометар Петар Кузманоски починал вчера, јавуваат медиумите.

Петар Кузмановски Тастана, во 66-тата година од животот почина вчера, а важи за еден од најдобрите ракометари на Македонија во 20. век и ракометарот кој и понатаму важи за најдобриот кој потекнува од Прилеп.

Петар Кузманоски-Таста (1952-1968) направи многу за ракометот во Прилеп., а имаше успешна играчка, тренерска, но и кариера на претседател на клуб и директор на репрезентацијата.