Запленета марихуана во чајџилница во Гостивар

Две лица се лишени од слобода, кога во угостителски објект во Гостивар биле пронајдени три големи пакувања со марихуана.

Објектот под закуп го користел 55-годишниот Д.А. , кој заедно со 23-годишниот С.Х. се лишени од слобода по претресот во чајџилницата.

Дрогата е дадена за вештачење, се преземаат мерки и активности за целосно расчистување на случајот.