Секоја вечер пред спиење ставете лук под перница, она што ќе се случи е чудесно

Секоја вечер пред спиење ставете лук под перница, она што ќе се случи е чудесно

Во народната медицина лукот зазема водечко место, а луѓето велат дека помага и во сосема невообичаени работи!

Поради позитивниот ефект на целокупното здравје, секако препорачливо е почесто да консумирате лук.

Помеѓу другото помага во работата на црниот дроб, ги чисти артериите и крвта, го подигнува имунитетот, помага кај респираторни проблеми, а велат дека може да помогне и кај ќелавост.